Choď na obsah Choď na menu
 


Prvý rozhovor o bábätku

28. 2. 2016

Populárna herečka a speváčka je už v šiestom mesiaci tehotenstva a spolu s partnerom hercom Filipom Tůmom (36) sa pripravuje na zodpovednú rodičovskú úlohu. 

 

Ako sa máte ako budúca mamička?

Mám sa dobre. Celé je to pre mňa obrovská zmena. A preto zažívam aj stavy, že raz som hore, potom zase dole – niekedy sa z toho, čo je, veľmi teším a potom zase prídu dni, keď prevážia obavy, či všetko dobre dopadne, či som na to pripravená... Skrátka, hormóny si so mnou robia, čo chcú. (smiech)

 

Nemáte pocit, že to prišlo možno ešte priskoro? Predsa len, dnes ženy rodia väčšinou až po tridsiatke.

Pre mňa bola rodina vždy základ a k tomu patrí aj mať deti. Nikdy som nejako nebažila po kariére, ktorú by som uprednostnila pred tým mať deti. Teraz sa mi to možno ľahšie hovorí, lebo už mám niečo za sebou, ale myslím si, že najviac, čo sa v živote dá dokázať, je porodiť zdravé dieťa a vychovať ho. Tento pocit ma teraz celú napĺňa a venujem sa mu naplno.

 

Nová Nela: Radikálne obmedzila prácu, odsťahovala sa od rodičov a s Filipom Tůmom čaká dieťa.

Pôrod a materstvo, to je dnes hotová veda. Rodí sa klasicky, vo vode, v nemocnici, doma... Už si študujete, čo a ako?

Snažím sa vstrebávať čo najviac informácií od kamarátok, rodiny, známych, z kníh, ale tých vecí je tak veľa, že som z toho niekedy zmätená. Jedni mi povedia tak, druhí opak.

 

Budete dôverovať slovenským lekárom alebo budete rodiť v zahraničí?

Stále sa rozhodujem, každý mi vraví niečo iné. Je to veľmi individuálne - jeden vám povie, tam je to dobre, iná mama má zase odtiaľ hroznú skúsenosť... Ešte teda neviem, kde budem rodiť. Začínam chodiť na taký predpôrodný kurz, kde sa podozvedám všetko o priebehu pôrodu, a kamarátky mi potvrdili, že to mi uľahčí rozhodnutie, kde a ako budem rodiť.

 

 

                               Bruško neschová: Tehotenstvo si užíva, hoci niekedy ju prepadnú aj obavy.
                                 

Okrem prípravy na materstvo teraz teda nič nerobíte?

Mám iba zopár vystúpení mesačne, väčšinou ide o firemné akcie. Nehrám už ani v muzikáloch, ani v Búrlivom víne. Konečne mám čas venovať sa samej sebe – chodím na angličtinu, na spev, cvičím... Ešte teraz, kým mám na to čas, lebo viem, že po pôrode to bude iné.

 

Je ťažké zvyknúť si na to, že Filip odíde do práce, vráti sa až večer a vy ste celý deň bez neho?

Je. Najmä preto, že zrazu po období, keď som mala strašne veľa práce, mám voľno. Vlastne počas jediného roka sa mi radikálne zmenil život – odsťahovala som sa od rodičov a žijem s Filipom, otehotnela som, prestala som mať taký pracovný nával. To sú pre mňa zásadné životné zmeny. Zvykám si na úplne banálne veci ako niečo navariť či odniesť veci do čistiarne... Niekedy ma však premkne pocit, či je normálne, že momentálne nerobím nijaký projekt a nič nedosahujem. Robote som obetovala všetko, aj obdobie dospievania. Veľa mi to dalo, ale niečo aj vzalo. Teraz sa učím oddychovať, jednoducho iba byť. A zodpovednosť za prácu vystriedala nová, úžasná zodpovednosť za to malé, čo je vo mne.

 

Filip príde z práce plný zážitkov, rieši svoje problémy a vy ste celý deň vo svojom mamičkovskom svete. Ako vám to funguje?

Je to také zvláštne, lebo predtým to bolo skôr opačne. Nikdy som nesledovala, čo robí, kde je, aké má povinnosti, lebo sama som bola natoľko vyťažená, že som to skrátka neriešila. A teraz, keď mám zrazu nejaký voľný čas, mám pocit, že nie sme toľko spolu. A to len preto, že ja už toľko nerobím, ale Filip naďalej pracuje naplno.

 

Vlani ste si odchod z Búrlivého vína dopredu naplánovali s tým, že sa chcete venovať spevu a muzikálom. Teraz vyvstáva otázka, či to nebolo práve preto, že ste si už chceli založiť rodinu. Alebo to prišlo neplánovane?

Naozaj som sa viac chcela venovať spevu, lebo pri nakrúcaní seriálu som nemala na to toľko času. Cítila som, že potrebujem pauzu, cítila som sa pod veľkým tlakom, diely išli do vysielania niekedy už štyri dni po nakrútení. Zo seriálu som od­išla skôr, ako som vedela, že som tehotná. Toto som fakt vôbec neplánovala.

 

Ako ste zareagovali, keď ste zistili, že ste tehotná?

Skoro som odpadla. (smiech) Nevedela som tomu uveriť. Ako som povedala, vôbec sme to neplánovali, najprv som chcela dať dokopy seba. Ale človek mieni a Pán Boh mení. Po tom zistení som úplne prepla, všetko vnímam úplne inak. Teraz pre mňa nie je nič podstatnejšie, ako mať zdravé bábo.

 

A ako zareagoval Filip?

Ten sa strašne tešil. Mám z neho pocit, že on je na otcovstvo úplne pripravený.

 

Už kupujete výbavičku, zariaďujete detskú izbu?

Áno, mám tieto myšlienky, tuším sa to nazýva zahniezďovanie. (smiech) Aj sme dostali ponuku od jednej firmy, že nám zariadi detskú izbu, ale zistili sme, že dieťatko vlastne prvé dva-tri roky nebude toho veľa potrebovať, lebo bude stále s nami. Teda zariaďovanie detskej izby sa nám zdá ešte predčasné a zbytočné. Ale nejakú základnú výbavičku som už nakúpila. Chcem to mať doma, chcem byť pripravená, a nie potom zháňať veci na poslednú chvíľu.

 

Kedy sa má dieťatko narodiť?

Vychádza to na prelom mája a júna.

 

Už viete pohlavie?

Viem, ale nepoviem.

 

Dieťa je na ceste, kedy bude svadba? A bude vôbec?

Priznám sa, chcela som to úplne v opačnom poradí – najprv svadba, potom dieťa. Ale nevyšlo to tak... Pred pôrodom svadbu už riešiť nechcem, hoci na začiatku sme to ešte mohli stihnúť, vtedy sa nám však do toho nechcelo ísť narýchlo len preto, aby to bolo. Ja som vždy o svadbe snívala, chcem zažiť to, že si povieme áno pred Bohom. S Filipom sme sa bavili o svadbe hneď na začiatku, obaja ju chceme. Nechcem však zažiť svadbu narýchlo na úrade a až potom v kostole, len preto, aby sme mali papier. S Filipom sme sa preto rozhodli, že svadba bude až po pôrode.

 

                       S Filipom Tůmom: Po narodení dieťatka má prísť na rad aj svadba.

 

 
 
ZDROJ: Nový čas - www.cas.sk