Choď na obsah Choď na menu
 


Robin Hood je pre mňa nová skúsenosť

14. 9. 2010
Pražské Divadlo Kalich uvedie posledný augustový deň premiéru nového českého muzikálu Robin Hood autorov Ondřeja Soukupa a Gabriely Osvaldovej. Režisérom inscenácie je Ján Ďurovčík, v hlavnej ženskej postave Lady Marianny sa predstaví mladá slovenská herečka Nela Pocisková.

"Je to pre mňa nová skúsenosť, som na javisku s takou osobnosťou ako je Kamil Střihavka," povedala Nela. Spolu s Pociskovou budú alternovať Lucia Šoralová a Martina Bártová, do postavy Robina Hooda sú obsadení rovnako traja herci, Václav Noid Bárta, Ján Jackuliak a Jan Kříž. "Rada by som si zahrala so všetkými, výborne spievajú, tancujú a hrajú, jednoducho šikovní chlapi," hodnotí výkony svojich partnerov Pocisková.

"Priznám sa, veľmi som sa bála, čo to bude, pretože je to pre mňa predsa len úplne nová krajina, nové prostredie, nové mesto, noví ľudia a najmä čeština. Hovorím úprimne, že sa mi pracuje skvele, sú to skvelí ľudia, skvelý kolektív, teším sa na skúšky, čo sa mne nestávalo. Mám však ešte čo robiť s češtinou, snažím sa to zlepšovať, mám aj svoju súkromnú doučovateľku. Na premiéru sa teším, je to pre mňa ďalšia výzva, ďalšia skúsenosť, získam nové kontakty aj poznatky. Naozaj sa teším," dodala speváčka.

Na rozdiel od českých kolegov hercov už Nela s režisérom Ďurovčíkom spolupracovala pri viacerých inscenáciách. "Je všade rovnaký, je zanietený, skvele sa s ním pracuje. Je to jeden z režisérov, ktorý presne do detailu vie, čo chce. Je dokonale pripravený, má tu rovnaký rešpekt ako doma na Slovensku," uvádza na margo skúšobného obdobia muzikálu Pocisková. Ostávajúce dni do premiéry využije Nela aj na zdokonalenie češtiny. Na tú si zvyká v Prahe aj tak, že "já mluvím pořád česky, každej den, každou chvíli".
Na premiérový výstup Lady Marianny sa veľmi teší. "Svoju robotu chcem robiť dobre, to je môj cieľ," dodala na záver. Herečka a speváčka Nela Pocisková (*4. októbra 1990, Bratislava) absolvovala v štrnástich rokoch prvú veľkú úlohu v muzikáli Neberte nám princeznú, kde hrala hlavnú postavu Katky. Účinkovala aj v muzikáli Fidlikant na streche, v inscenácii Labuťko, v muzikáli West Side Story. Spolu s Kamilom Mikulčíkom vyhrali v marci 2009 slovenské finále piesňovej súťaže Eurosong 2009, s duetom Leť tmou reprezentovali Slovensko v medzinárodnom finále 54. ročníka v Moskve. Je jednou z protagonistiek muzikálu Čajočky, ktorý mal premiéru v októbri minulého roku na scéne bratislavského Divadla Heineken Tower Stage.