Choď na obsah Choď na menu
 


Pocisková učí svoje divadelné kolegyne tancovať

25. 8. 2010

Pocisková učí svoje divadelné kolegyne tancovať

Len devätnásťročná slovenská speváčka a herečka Nela Pocisková skúša na jej prvú veľkú muzikálovú úlohu v Českej republike. Srdcia väčšiny Slovákov si už získala vďaka speváckej súťaži Eurosong, tanečnej šou Let's Dance či účinkovaním v muzikáloch, Čechom svoj talent predvedie v pripravovanom predstavení Robin Hood režiséra Ján Ďurovčíka o dva týždne.


Hlavní predstavitelia muzikálu



Mladučká Nela Pocisková, ktorá sa v Prahe už onedlho predstaví ako Lady Mariannav muzikáli Robin Hood, učí svoje slovenské aj české kolegyne a kolegov tancovať. Režisérom a choreografom predstavenia s historickou tematikou je Ján Ďurovčík, ktorý si na pohybe dáva veľmi záležať.

„Nela nám veľmi pomáha v tanci, ona je na tom odchovaná,“ povedala o svojej kolegyni ďalšia Lady Marianna, 33-ročná rodáčka z Bratislavy Lucia Šoralová. Tá mala na začiatku skúšania strach najmä zo samotného režiséra, s ktorým spolupracuje po prvý raz v živote. „Počula som o ňom nejaké echá. To, že kričí alebo nadáva, to by mi až tak nevadilo, ale bála som sa toho, že ako choreograf najviac lipne na tanci. Ja nie som drevo, len to tu odo mňa nikto asi desať rokov nevyžadoval,“ dodala Slovenka, ktorá pôsobí v Čechách.

„Nela je z tej trojice najenergickejšia,“ potvrdil muzikálový Robin Hood Václav Noid Bárta. Slovenského režiséra o hereckých a tanečných kvalitách musí najviac presviedčať tretia Lady Marianna, ktorou je 22-ročná neprofesionálna herečka, víťazka televízneho castingu Robin Hood – Cesta ke slávě Martina Bártová. Tá to má vzhľadom na skúsenosti Sloveniek v divadle aj v tanci o dosť ťažšie.

Video si pozrite na tomto linku :

http://www.webnoviny.sk/lifestyle/pociskova-uci-svoje-divadelne-kolegy/203441-clanok.html