Choď na obsah Choď na menu
 


Takmer plakala pri standing ovation!

12. 9. 2011

PRAHA - Muzikál Ôsmy svetadiel s hitmi skupiny Elán v réžii Jána Ďurovčíka (40), ktorý vo štvrtok uviedlo pražské Divadlo Kalich, zožal búrlivé standing ovation. V jednej z hlavných úloh sa predstavila speváčka Nela Pocisková (20). Tej sa po úspešnom predstavení tisli do očí slzy dojatia.

Český herec Tomáš Savka

Divadlo Kalich zažilo vo štvrtok jedno z divácky najlepšie ocenených predstavení. Kvalitu muzikálu Ôsmy svetadiel odmenili návštevníci po premiére nekončiacim aplauzom. Na oplátku im potom protagonisti venovali prídavok v podobe najlepších hudobných scén z predstavenia.

Ján Ďurovčík, ktorý sa obyčajne nerád objavuje na scéne, predstúpil pred publikum a zaspomínal na svojho priateľa - hokejistu Pavla Demitru, ktorý zahynul v stredu 7. septembra pri tragickej leteckej nehode v Rusku. "Normálne je v predstavení hokejová scéna, ktorú sme dnes vypustili, ale nabudúce sa do vystúpenia vráti," povedal režisér.

Premiéru muzikálu si nenechali ujsť ani známe tváre šoubiznisu. Nechýbal napríklad producent Jaro Slávik, český moderátor Dalibor Gondík, syn skladateľa Karla Svobodu Peter s manželkou alebo český herec Zdeněk Podhůrský. V hľadisku tiež sedeli členovia skupiny Elán, medzi ktorými nechýbali Jožo Ráž a Vašo Patejdl. Slovenskú premiéru bude mať muzikál 20. októbra v košickom divadle Cassia.

 

                                                                        Zdroj: topky.sk