Choď na obsah Choď na menu
 


Muzikál Ôsmy svetadiel: Chorá Nela excelovala

31. 10. 2011

Dvadsaťminútové standing ovation! Slovenská premiéra muzikálu Ôsmy svetadiel, ktorá bola v sobotu v Bratislave, prekonala očakávania a publikum bolo nadšené. Odmenilo aj výkon hlavnej hrdinky Nely Pociskovej (20), ktorá pred predstavením takmer skolabovala.

 

„Na začiatku to bolo veľmi zlé. Asi týždeň som ležala doma, mala som zvýšenú teplotu. Celé to na mňa doľahlo. Stres, zodpovednosť, napätie, takže ma to položilo,“ povedala nám vyčerpaná Nela. Pár minút pred začiatkom premiéry ju museli na Novej scéne „ratovať“ injekciami.

„Mám za sebou štyri kalciovky a nevedela som, či to zvládnem, ale kalciovka asi robí zázraky,“ vysvetlila nám šťastná speváčka, ktorá na pódiu dokonca predviedla niekoľko šteklivých póz. Predstavenie si prišla pozrieť kompletná zostava Elánu. Jožo Ráž, Vašo Patejdl, Ján Baláž i textár Boris Filan neskrývali po predstavení spokojnosť.

„Z môjho pohľadu je slovenská verzia trošku lepšia. Ľudia sú už vyhratí a Jano Ďurovčík z toho ešte niečo vytĺkol. Obával som sa, že to nebude dobré, najmä scenáristicky,“ povedal Ráž, ktorého potešili spevácke výkony interpretov.

„Mladí umelci ukázali, že sú použiteľní a Nela výborná,“ vysvetlil nám líder skupiny Elán.