Choď na obsah Choď na menu
 


Ako dopadla derniéra muzikálu Ôsmy svetadiel?

22. 6. 2015

V sobotu, 20.6.2015 o 19.00 v bratislavskom Istropolise sa konala emotívna rozlúčka s  krásnym muzikálom - Ôsmy svetadiel, ktorý po takmer štyroch rokoch končí svoju divadelnú púť. Odohralo sa vyše 300 predstavení v rôznych mestách. Taktiež sa tento muzikál stal súčasťou vyše 70-tich spoločenských udalostí, ako je napríklad "Srdce pre deti, Legendy popu, či Úsmev ako dar". Pieseň Len kým tu si bola rozlúčkovou piesňou pri uvedení Paľa Demitru do Siene slávy a spievala ju tam Nela.

Derniérové predstavenie bolo priveľmi silné, a vnímali to nielen diváci, ale aj herci. Máloktoré oko zostalo suché.

Na konci muzikálu na pódium vyšiel aj autor tohto fenoménu - Janko Ďurovčík, ktorý to taktiež veľmi prežíval. Ďalej vyšli hore takmer všetci herci, ktorí v tomto predstavení účinkovali. A prišli by aj "elánisti", ale mali vlastný veľký koncert, tak sa na derniére "pozdravili" aspoň formou odkazu na plátne.

Nela si zažila po odspievaní skladby "Len kým tu si" obrovský potlesk a standing ovation, celá obrovská sála bola na nohách ♥ A samozrejme na konci patril potlesk a standing ovation už pre všetkých. Ľudia stáli približne polhodinu, čo bolo veľké!

Hoci to skončilo a určite nám bude tento skvelý muzikál chýbať, nemusíme smútiť! Pretože čoskoro vyjde aj DVD, aby si každý z nás mohol hocikedy pripomenúť tieto momenty z predstavenia. Neskôr zverejníme o DVD viac info na našej stránke (FB: Nela Pocisková Oficiálny funklub), treba to sledovať.

 

Rozhovor pre TOPKY.SK

„Mne je smutno, nebudem sa na nič hrať. Nemôžem tomu uveriť a neviem, kedy si to uvedomím, že to teda naozaj končí. Ja som rada, že som to zvládla vôbec, lebo pre mňa to bol obrovský emočný zážitok, vypätie a masaker, ako sa hovorí,“ povedala Nela pre topky.sk.

„Mám tento muzikál ako spojenie všetkého. Pre mňa je to osobná záležitosť, pre mňa je to úžasná hudba, úžasný dej, kolegovia, s ktorými sme to skúšali... A to proste nejde, to sa nedeje, to sa jednoducho nemôže...Bol to obrovský kus môjho života a vnímam to ako zlom. Ja som vlastne ešte v tom čase bola s Janom a ten muzikál... Ono to blbo znie z mojich úst. Proste je to dosť silné pre mňa,“ povedala nám herečka. Najprv trochu zahmlievala, no neskôr otvorene priznala, prečo práve toto dielo vníma inak ako tie ostatné. „Ono ten muzikál bol vlastne venovaný mne, takže v tomto to je pre mňa veľmi silné,“ prezradila pre topky.
 

Rozhovor pre Nový čas:

„Je mi veľmi smutno, že končí taká jedna moja srdcovka. Dnes som si povedala, že si to chcem užiť a že to zaspievam z celého srdca pre mojich rodičov a ľudí, ktorí mi fandia,“ prezradila. Spolu s Nelou dal voľný priechod smútku aj Ďurovčík, ktorý derniéru tiež prežíval mimoriadne ťažko. „Muzikál je ťažký herecky, spevácky, tanečne, je to poctivý muzikál. Nela bola úžasná, je šitý priamo na ňu,“ vyznal sa pre Nový Čas režisér, ktorý si pri záverečnom standing ovation svoju múzu poslednýkrát objal.

Ôsmy svetadiel v číslach

8.

svetadiel je názov debutového štúdiového albumu, ktorý v roku 1981 vydala skupina Elán. O jedenásť rokov neskôr vyšla jeho reedícia.

35

ľudí si zahralo na javisku, medzi nimi nechýbali ani hviezdy ako Mirka Partlová, Ján Slezák či Patrik Vyskočil.

15

pesničiek od legendárnej skupiny Elán, ktorá je na scéne viac ako 40 rokov, si diváci vypočuli počas jedného predstavenia.

180

minút bola dĺžka muzikálu aj s prestávkou

Premiéra

sa uskutočnila 29. 10. 2011 na Novej scéne v Bratislave. Predstavenie bolo beznádejne vypredané a Pocisková v ňom excelovala aj napriek zvýšenej teplote.

Derniéra

predstavenia bola 20. 6. 2015 v bratislavskom Istropolise. Herci, režisér aj diváci sa so svojím obľúbeným muzikálom s nezabudnuteľnými hitmi lúčili so slzami v očiach.

FOTKY:










VIAC FOTO TU: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.886303368084002.1073741918.174972939217052&type=3