Choď na obsah Choď na menu
 


Svetová šou sa dá robiť aj na Slovensku!

16. 6. 2012

Niekoľko LED obrazoviek, hydraulická vysokozdvižná plošina, 8-členný zbor vokalistov, sláčikové kvarteto, kapela zložená zo špičkových muzikantov a množstvo hostí. Asi tak vyzeral celovečerný koncert Nely Pociskovej, ktorá sa vo štvrtok 14. júna predstavila v bratislavskom Istropolise.


Po krátkej retrospektívnej projekcii, mapujúcej kariéru tejto 21-ročnej speváčky, mohla začať šou, ktorú možno pokojne označiť slovom svetová. Špičkovo vybavené pódium, zvukový aparát a osvetlenie už od začiatku nastavilo latku vysoko. Treba však podotknúť, že hoci hlavná sála Istropolisu zažila množstvo koncertov, mnohovrstvový zvuk vytvorený na pódiu spočiatku nezvládala. Energia piesne
Let Me Entertain You, pôvodne od Robbieho Williamsa, tak vyšla nazmar.

Dve hodiny trvajúci koncert bol koncipovaný ako vystúpenie Nely Pociskovej a jej hostí. Okrem iných sa predstavili tanečníci zo Slovenského divadla tanca, tanečná skupina The Pastels, hudobníci Marián Čekovský a Henry Tóth, či huslista Dalibor Karvay.

Nela Pocisková, Istropolis, Bratislava, 14.6.2012

 

Pocta Pavlovi Demitrovi

Samotná Nela Pocisková sprvu pôsobila na pódiu nesvoja a jednotlivých hostí ohlasovala až prehnane teatrálnym spôsobom, no po niekoľkých skladbách si svoj sólový koncert začala užívať. V sprievode kapely, ktorá bola zložená z mien ako Martin Valihora, Oskar Rózsa, Eugen Vizváry, Michal Bugala či Ivan Veréš, tak odzneli skladby Neviem sa nájsť, Leto,
Listen (Beyoncé) a ďalšie.

Setlist koncertu obsahoval sedem autorských skladieb, pričom zaznelo aj niekoľko coververzií. Pocisková si jednou skladbou uctila i pamiatku tragicky zosnulého slovenského hokejistu Pavla Demitru. Na jeho počesť zaspievala pieseň
Len kým tu si z muzikálu Ôsmy svetadiel.

Samostatný priestor počas dramaturgicky vynikajúco zvládnutej šou dostali aj jednotliví hostia. Prítomných azda najviac zaujalo vystúpenie tanečného projektu Gasp, ktorý je charakteristický využívaním smetných košov, lyžičiek a drevených paliet na rytmické bubnovanie. Hlavným hosťom večera bol barytonista Dalibor Jenis, ktorý sa predstavil i v preňho netradičnej polohe ako basgitarista.

Pociskovej Vyznanie


Vypredaný Istropolis si po niekoľkých standing ovation vytlieskal prídavok v podobe piesne
Vyznanie od Mariky Gombitovej, ktorú Pocisková venovala svojej rodine a Jánovi Ďurovčíkovi. Speváčka sa následne na pódium vrátila ešte raz, aby svoj dvojhodinový koncert uzatvorila tou istou skladbou, ktorou ho otvárala – Let Me Entertain You.

Záznam koncertu, ktorý sa konal 14. júna v bratislavskom Istropolise, sa v priebehu októbra objaví na slovensku trhu ako CD+DVD.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Elon Musk was right: artifitial intelligence will make new WAR. The "XEvil" was released!

Mashalit,12. 12. 2017 22:19

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

XEvil 4.0 is a revolutionary application that can solve any antibot protection.
Captcha Recognition Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, BING, Hotmail, Yahoo,
Yandex, VKontakte, Captcha Com - and over 8.4 million other types!

You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil.Net, there is a free demo version.

Check YouTube video "XEvil ReCaptcha2"

nela pociskova

Nikola krolikova,29. 4. 2016 17:27

Nela pociskova je dobra spevačka aj herečka