Choď na obsah Choď na menu
 


NELA A PETER

22. 3. 2010

NELA A PETER


Nela Pocisková a Peter Modrovský

 



Nela Pocisková


Narodila sa 4. 10 1990 v Bratislave, je slovenská herečka a speváčka. V roku 2009 sa spolu s Kamilom Mikulčíkom zúčastnili národného kola pesničkovej súťaže Eurovision Song Contest s piesňou Leť tmou, z ktorého ako víťazi postúpili do moskovského semifinále. Momentálne študuje na bratislavskom konzervatóriu, odbor hudobno-dramatický.
Nela spieva už od ôsmich rokov, prvýkrát na seba upozornila ako štrnásťročná, keď dostala úlohu Katky v muzikáli Neberte nám princeznú, potom, ako ju na kastingu objavil choreograf a režisér Ján Ďurovčík. Po ňom si zahrala v tanečnej dráme Labuťko, neskôr účinkovala pod vedením Jozefa Bednárika v predstavení Fidlikant na streche, naspievala hlavnú úlohu princeznej v balete Popolvár v SND, taktiež vystupovala v postave Márie v muzikáli West Side Story. Okrem toho hrá aj jednu z hlavných protagonistiek v televíznom seriáli Ordinácia v ružovej záhrade.

Peter Modrovský

Bratislavčan, ktorý sa v Let’s Dance 1 stal kráľom tanečného parketu po boku herečky Zuzany Fialovej, v Let’s Dance 3 bol tanečným partnerom moderátorky Adely Banášovej.
Spoločenskému tancu sa začal venovať vo veku 8 rokov, takže dnes tancuje už vyše 17 rokov. Je vicemajstrom Slovenska v štandardných tancoch a v 10 tancoch, majster Slovenska v showdance a choreografiách, finalista mnohých medzinárodných súťaží atď.
Špecializuje sa na 10 tancov, v súčasnosti sa venuje aj trénerstvu, s Jánom Ďurovčíkom spoločne založili tanečnú školu Dansovia, čím si splnil jeden zo svojich snov. Medzi jeho najobľúbenejšie tance patria tango, waltz, samba a paso doble.