Choď na obsah Choď na menu
 


Kráľovnou Let´s Dance je Nela!

31. 5. 2010
 

Kráľovnou Let´s Dance je Nela Pocisková


 

Mladá maturantka Nela a tanečník Peter Modrovský zvíťazili nad energickou Evou Mázikovou a jej „Pralinkou“ Števom Čermákom. Posledný „súboj“ najmladšej a najstaršej súťažiacej bol plný pochvál, emócií a pravdaže tanca. Nela zaujala pohybmi, Eva skôr schopnosťou urobiť šou.

Nela bola od začiatku považovaná za favoritku súťaže. Už v prvých kolách nasadila latku veľmi vysoko. Zo začiatku jej však vyčítali výraz a nedostatok vášne. Postupne ale odhadzovala zábrany a spravila skúšku zo ženskosti. Neustále vychvaľovaná, neustále sa zlepšujúca.

Oba páry zatancovali tri súťažné tance. Začali najobľúbenejšou Sambou,krásny Viedenský valčík nasledoval a posledným tancom bol zrejme najzaujímavejší Freestyle (voľný štýl).

Chlopčíkovi behal mráz po chrbte

Nelina a Petrova „Anjelská Samba“, ako to opísal porotca Jozef Bednárik, si zaslúžila plný počet bodov. Pani Hubová podotkla, že konečne preskočila iskra a kontakt.

Viedenský valčík bol plný blízkosti a dôverností. Zdeňkovi Chlopčíkovi behal mráz po chrbte a Bednárik to zhodnotil slovami: Ak chceš byť frajer a nie býk, tak vol Pociskovej valčík.“

Electric buggy ohúril porotu

Posledným tancom Freestyle ukázala Nela všetko, čo vie. Nastúpila oblečená v mníšskom habite, ktorý vzápätí strhla a predviedla tanečný štýl „electric buggy“, čím úplne ohúrila porotu i publikum. Tatiana Drexler by rada tento štýl videla v Petrovom prevedení, Chlopčík prvýkrát priznal, že tento tanec by s Nelou nezvládol. Opäť plný počet bodov!

Mázikovej Samba, spraví z teba Ramba

Evina Samba nebola podľa Chlopčíka bežná, bolo v nej ale Evino srdce a úžasne sa na to pozeralo. Bednárik ju nazval neskrotenou a slovami: „Mázikovej Samba, spraví z teba ramba.“

Viedenský valčík začali v štýle Harryho Pottera, obaja zahalení v „čarodejníckom plášti“ a so špicatým klobúkom na hlave. Eva po tanci dostala tortu z publika, na ktorej bolo napísané Dancing Queen (Kráľovná tanca). Hubová ocenila rozprávkový nápad, hoci sa jej Eva zdala na Pottera trochu prerastená. Ostatní porotcovia boli nadšení jej pohybmi a držaním tela.

Máziková „podplácala“ pečeným prasaťom

Počas posledného tanca zo seba Eva strhla šaty od návrhára Fera Mikloška, pričom sa jej podarilo ich roztrhať. Publikum jasalo a kričalo jej meno. Eva porotu pred hodnotením „podplatila“ pečeným prasiatkom s pomarančom miesto jabĺčka. Jej tanečníci pred porotou prosili na kolenách. To jej konečne vynieslo plný počet bodov. Porota bola jej tancom nadšená, ukázala v ňom svoju osobnosť a schopnosť zabávať. Bednárik to uzavrel slovami: „Eva bude kráľovná, nič sa jej nevyrovná.“

V záverečnom hodnotení iba pani Drexler zvolila za víťazku Evu Mázikovú. Dagmar Hubová uprednostnila pohyb v podaní Nely Pociskovej. Chlopčíka presvedčil najmä mráz, ktorý mu behal po chrbte a to hneď dvakrát, avšak vždy iba vďaka Nele a Petrovi. A Jozef Bednárik, hoci kráľovnou nazval Evu, sa tiež priklonil na stranu najmladšej tanečníčky.

 

 


Nela Pocisková a Peter Modrovský